torstai 27. lokakuuta 2016

Kahdeksan kautta kauheuden kauneutta

Tein journalismin 1 kurssilla kritiikki kirjoituksen Vampyyripäiväkirjoista.


 Eveliina Kankaansivu
Kahdeksan kautta kauheuden kauneutta

Yhdysvaltalainen Kevin Williamsonin luoma kauhufantasiasarja nimeltään Vampyyripäiväkirjat (engl. The Vampire Diaries). Sarja perustuu. J. Smithin saman nimiseen kirjasarjaan. Ensiesitys oli 10. syyskuuta 2009. Sarjaa tuottaa Pascal Verschooris.

 The Vampire Diaries tunnetaan myös lyhenteellä TVD.  TVD on mielestäni yksi uskottavimmista ja hienoiten tehdyistä sarjoista, mitä olen nähnyt. Sarja kertoo kahden vampyyriveljeksen, Damonin ja Stefanin, elämästä. Juonen keskiössä on myös lukiolaisikäinen Elena. Sarjassa seurataan heidän ystävien, tuttujen ja perheen jäsenten värikästä elämää jatkuvasti vaarassa. Pelkistetysti päähenkilöt suojelevat kotikaupunkiansa ja korjaavat muiden aiheuttamia uhkia. Vaikka sarja on hyvin tapahtumarikas, se on niin realistinen kuin se voi olla. Tapahtumat sijoittuvat Virginian osavaltion Mystic Falls – nimiseen kuvitteelliseen kaupunkiin. Kaupungin historia kätkee synkkiä salaisuuksia. Sarjassa seurataan todentuntuisesti päähenkilöiden ja kaupungissa asuvien ihmisten elämää. Joista eniten seurataan Elenan pikkuveljen Jeremyn, parhaiden ystäväien Carolinen, Bonnien ja lapsuuden ystävän sekä ex-poikaystävän Mattin.

Teemana on monipuolinen rakkaus. Elena, joka rakastuu vuosisatoja vanhaan vampyyriin, Stefan Salvatoreen. Heidän elämänsä hankaloituvat, kun Stefanin itsekäs ja julma isoveli Damon palaa Mystic Fallsiin janoten kostoa. Molemmat veljet alkavat kiinnostumaan Elenasta, koska hän muistuttaa molempien menneisyyden rakkautta, Katherine Piercea. Pidän todella paljon sarjan teemasta, sillä sarjassa on sisarrakkautta, rakkautta perheen jäsenten välillä, henkilöiden välistä rakkautta niin parisuhteita kuin ystävyyssuhteita. Vampyyripäiväkirjat kertovat tarinoita, jotka ovat mielestäni upeita.

Sarjassa on ollut paljon henkilöitä, mikä välillä ei ole hyvä asia. Joidenkin henkilöiden lähteminen sarjasta oli katsojille iso menetys. Tarina kuitenkin on edennyt hyvin ja pitänyt kiinnostusta yllä.  Monien kuolemien ja takaisin paluiden perässä on välillä vaikea pysyä ja ymmärtää, sillä harva pysyy kuolleena. Pidän sarjan äkillisistä tapahtumista, mutta välillä jotkin käsikirjoittajan ratkaisut ovat vaikeita ymmärtää ennen kuin tarina on edennyt. Kuvahaun tulos haulle vampire diaries

Sarja on vaikuttavasti toteutettu. Mielestäni tarinasta saa hyvin kiinni ja sitä on helppo seurata, kunhan ei pidä liian isoja välejä tuotantokausien välissä. Sarjaan on valittu taitavat näyttelijät ja heidän ulkonäkönsä sopii roolihahmojen luonteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti